Via de FAN stagelopen bij Poppies

Connecties leggen? Dat is een van de dingen waar we als FAN in uitblinken! Via ons kwam ‘Vak-expert Voeding en Kwaliteit’ studente Elseliene van den Brink in contact met Van Diermen Masterbakers. Het resultaat? Ze is net begonnen aan haar stage bij Poppies en heeft het enorm naar haar zin! In dit artikel vertelt ze hoe ze haar eerste stageweek ervaren heeft.

Mijn naam is Elseliene van den Brink en ik zit in het derde jaar van de opleiding Vak-expert Voeding en Kwaliteit op het ROC Midden Nederland in Utrecht. Begin september ben ik begonnen aan mijn laatste jaar en ga ik het hele schooljaar stage lopen bij Van Diermen Masterbakers in Bunschoten-Spakenburg.

Inmiddels heb ik de eerste stageweek achter de rug. De eerste dag heb ik kennisgemaakt met mijn collega’s op kantoor en heb ik veiligheidsschoenen gekregen, zodat ik veilig in de bakkerij kan rondlopen. Daarnaast heb ik de algemene- en hygiëneregels doorgelezen om goed op de hoogte te zijn. De dagen daarna heb ik meegekeken tijdens het lossen van chocolade, welke regels en veiligheidsmaatregelen daar aan te pas komen. Daarnaast heb ik een hygiëneronde gelopen samen met QC, om te controleren of alles schoon is en in orde is.

Op vrijdag hebben we naar aanleiding van een klacht een contramonster van een batch opgevraagd en deze geproefd om te controleren of alles in orde was.

Ik heb het tot nu toe erg naar mijn zin en mijn collega’s zijn allemaal erg vriendelijk en behulpzaam. Het komende jaar hoop ik veel te leren en de technieken die ik op school heb geleerd in de praktijk te kunnen gebruiken!