Terugblik: Netwerk- en inspiratiebijeenkomst HR in de Food

De arbeidsmarkt brengt grote uitdagingen met zich mee. Maar hoe ga je hier als HR-professional in de food mee om? Op dinsdag 18 januari stonden we hierbij stil tijdens een online inspiratiesessie georganiseerd door Food Academy Nijkerk en Veluwe Portaal.

Gezamenlijk hebben we kennis en ervaringen uitgewisseld over bekende en veelvoorkomende trends in de markt. Denk aan bijvoorbeeld instroom en doorstroom van personeel, duurzame inzetbaarheid, en bedrijfscultuur. Hoe krijg je mensen mee bij een (nieuwe) missie en visie van jouw organisatie? Hoe zorg je ervoor dat medewerkers aan de slag gaan met hun duurzame inzetbaarheid en hun interne budget hiervoor inzetten? Ook hebben we het gehad over recruitment en het imago van de Food. Hoe kan je het imago van de food verder verbeteren? Een onderwerp waar we vanuit de FAN ook druk mee bezig zijn.

Dit event was de kick-off van een reeks aan netwerk en inspiratiebijeenkomsten voor HR-professionals in de regio Nijkerk, die elk een eigen onderwerp krijgen waarin we samen kennis uitwisselen en we zo leren van elkaar. Op basis van de besproken thema’s, geven we verdere invulling aan de reeks. De aanwezigen liepen ieder op hun eigen manier tegen de bovengenoemde thema’s aan en middels deze sessies willen wij de drempel verlagen om elkaar op te zoeken en gebruik te maken van de kennis in ons netwerk!

Meer weten? Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven, of neem contact op met Marianka Vlam.