Tel mee met Taal: scholing voor (digitaal) laaggeletterde werknemers

 

Medewerkers zijn de sleutel voor het succes van jouw bedrijf.

Daarom is het belangrijk dat de basisvaardigheden (zoals taal, rekenen en/of digitale vaardigheden) van je medewerkers goed zijn. Zo worden er minder fouten gemaakt op de werkvloer, krijgen werknemers doorgaans meer zelfvertrouwen en kunnen zij zelfstandiger werken, wat bijdraagt aan het werkplezier.

De subsidie ‘Tel mee met Taal’

Food Academy Nijkerk (FAN) brengt je graag op de hoogte van de subsidie ‘Tel mee met Taal’. Werkgevers kunnen subsidie aanvragen voor scholing. Dit moet leiden tot een betere taalvaardigheid, rekenvaardigheid en/of betere digitale vaardigheden van werknemers. Hier maakt het niet uit of de werknemer Nederlands als moedertaal heeft of dat het gaat om een (arbeids-) migrant.

Taalniveau medewerkers

Belangrijk om te weten is dat de subsidie alleen ingezet mag worden voor werknemers met een taalniveau lager dan 2F. Dit dient te blijken uit een actuele individuele niveaubepaling of niveau-indicatie, die op basis van een gevalideerde taaltoets uiterlijk voor de start van het opleidingstraject is of wordt afgenomen. De subsidie kan verder gebruikt worden voor een of meerdere opleidingstrajecten.

Aanvragen via FAN

Interesse?De FAN helpt je graag bij het aanvragen van de subsidie. We werken samen met EBC Talen. EBC Talen heeft een breed taalaanbod aan functie- en arbeidsgerichte taaltrainingen en verzorgt (online) intakes om het huidige taalniveau van uw medewerkers vast te stellen.

Let op! Je kunt in de periode van 1 januari tot 28 februari Tel mee met Taal subsidie aanvragen. Wees er op tijd bij.

Meer informatie

Meer informatie over de subsidieregeling vind je hier.