Start tweede Nederlandse taalklas

Eindelijk was het dan zover! Op vrijdag 26 maart zijn we bij Epos BV gestart met onze tweede Nederlandse taalklas. Tijdens de kick-off maakten tien enthousiaste deelnemers kennis met hun docent én de lesstof. 

Voor dit traject is het nodige aan vooraf gegaan. Zo hebben we allereerst contacten gelegd met Aeres opleidingen (Ton Spierings), zij verzorgen de opleidingen voor de FAN. Via Aeres is er contact gelegd met de docent (via EBC talen) en na de intakegesprekken en beoordelingen (passend niveau) konden we gaan starten met de subsidieaanvraag. Dit alles is, met de perfecte ondersteuning van Marianka Vlam goed geregeld. We konden gaan starten!

We hebben intern met elkaar gesproken over de noodzaak van de Nederlandse taal binnen Epos BV.  De Nederlandse taal beheersen is van groot belang binnen Epos,  is het niet voor de veiligheid, dan wel voor de communicatie met de collega’s. Je komt niet alleen om te werken, je wilt het ook fijn hebben met elkaar. Taal verbindt!

Binnen BFG hebben we al eerder Nederlandse lessen gefaciliteerd en de belangstelling hiervoor is groot. We hebben nu twee groepen, één groep beginners en een gevorderde groep. Het is ontzettend leuk om te zien en te horen hoeveel plezier zij erin hebben en hoe het ook gewaardeerd wordt dat we vanuit Epos BV deze lessen aanbieden onder werktijd.

De vorige keer waren de lessen in de middag, je kunt dan al merken dat de medewerkers wat minder energie hebben. Een andere taal leren vraagt inspanning en wanneer je al een lange ochtend hebt gewerkt, valt het niet altijd mee om geconcentreerd te blijven. We leren ook hier weer van, dus starten we nu in de ochtend.

Afgelopen vrijdag is de eerste les fysiek gegeven, de docent Mirjam Boon wilde wel graag de leerlingen persoonlijk ontmoeten. De vervolglessen zullen online zijn. Onze interne ICT-afdeling heeft de nodige faciliteiten hiervoor geregeld.

We mogen er trots op zijn dat we dit met elkaar mogelijk hebben gemaakt. Dank ieder voor jullie positieve inzet!

Enne…collega’s…wanneer je Taalfit bent, word je ook Jobfit, dus zet ‘m op!

Succes gewenst en vooral veel plezier!

Ditta van de Bovenkamp
HR Manager Bieze Food Group

_____________________________________

Meer weten over onze taaltrajecten? Neem contact met ons op!
📱 06 25 34 17 36
📧 info@foodacademynijkerk.nl

Gert-Jan Koetsier