Opleiding Food Operator

Niveau 3

 

Hey, toekomstige Food Operator! Goed dat je interesse hebt in deze opleiding via de FAN. Vind je het leuk om te zien hoe jouw favoriete eten gemaakt wordt? De opleiding Food Operator stoomt je binnen 2 jaar klaar tot een allround expert in de productie en het onderhoud van de machines. Hieronder vind je meer over de opleiding Food Operator niveau 3, die je via Aeres MBO in Ede volgt. Klik hier voor de opleidingspagina Food Operator niveau 2 en hier voor Food Operator niveau 4. 

 

Studeren, salaris én baangarantie? Meld je nu aan!

Direct aanmelden
Wat ga je leren? 🧠

In de opleiding leer je voedingsmiddelen klaar te maken volgens een recept. Ook leer je hoe je ze het beste kunt verpakken. Daarnaast weet je na de opleiding hoe voedingsstoffen zijn opgebouwd, waar ingrediënten vandaan komen en hoe je op verschillende manieren een voedingsmiddel kunt produceren. Je leert hoe je veilig moet werken en hoe je de kwaliteit van producten kan testen. Daarnaast neem je deel aan projectgroepen. 

Naast de vakken die gericht zijn op food, volg je ook de algemene vakken Nederlands, Engels, Rekenen en Loopbaan en Burgerschap.

Wat kun je worden? 👀

Wanneer je de opleiding hebt afgerond, kun je aan het werk in de food sector of een andere sector die met food te maken heeft. Met een diploma op zak kun je aan de slag als industrieel bakker, food operator, productiemedewerker, laborant en veel meer! Je kunt zowel in kleine ambachtelijke bedrijven als internationale bedrijven aan het werk.

Er zijn een heleboel leuke banen te vinden in de food. Maar ver hoef je niet te zoeken; je hebt namelijk baanzekerheid bij één van de 25 bedrijven die aangesloten zijn bij de FAN.

BBL-opleiding 🎓

De BBL-opleiding richt zich op ‘werken en leren’. Je werkt 5 weken fulltime en hebt dan 1 week school. Zo wisselt zich dat af. Per leerjaar heb je ongeveer 30 lesdagen. Tijdens werkdagen kun je aan opdrachten van school werken, waarvoor je hulp kunt vragen aan je praktijkbegeleider. Dit is iemand die getraind is om jou zo goed mogelijk te begeleiden tijdens de werkdagen en je leerwerkopdrachten beoordeelt.

Verschillende niveaus 🔍

Je kunt de opleiding dus op niveau 2,3 en 4 volgen. Waar het verschil in zit? Vooral in de verdieping van sommige vakken. Zo doe je op niveau 3 en 4 audits (controles), volg je bijvoorbeeld een vak als statistiek en neem je deel aan projecten.

Voor alle niveaus geldt dat je van alles leert over voedselkwaliteit en -veiligheid en de (voor)bereiding van producten. Hiernaast kun je kiezen uit keuzedelen, zoals: duurzaamheid, productietechniek en het verpakken van voedsel.

Toelating 📚

Duur: deze opleiding duurt 2 jaar.

Toelatingsvoorwaarden: vmbo-diploma van kaderberoepsgerichte-, gemengde- of theoretische leerweg. Mbo-diploma niveau 2.

Je gaat werken bij een van de aangesloten FAN-bedrijven; zij betalen de opleiding voor je. Dat is mooi meegenomen :-).

Benieuwd naar een werkdag in de food? 

Een opleiding bij Food Academy Nijkerk betekent

😄 Werken en leren 

Bij FAN heb je de mogelijkheid om BBL te volgen: werken en leren dus! De opleiding wordt voor je betaald én je krijgt ook nog eens betaald tijdens je opleiding. Niet verkeerd, toch?

🎖 Officieel diploma

We werken samen met verschillende mbo-scholen, waardoor jij een officieel diploma op niveau 2, 3 of 4 krijgt. Lekker bezig!

🧑‍🍳 Kijkje in de keuken

Die krijg je bij verschillende bedrijven. Het werken en leren gebeurt vooral op de werkvloer. In een lesweek heb je maar twee dagen les op school en drie dagen bij een bedrijf. Veel afwisseling dus!

🎓 100% slagen

Tot nu toe hebben alle studenten de opleidingen bij ons gehaald, dus we durven te garanderen dat jij je papiertje ook binnensleept. Ook na het slagen heb jij gegarandeerd een baan bij een van de aangesloten foodbedrijven.

🙋‍♀️ Persoonlijke aandacht

Geen grote groepen met studenten, maar kleine klassen. Hierdoor is er altijd goede begeleiding en tijd voor jou.

Aanmeldformulier

Meld je hieronder aan voor de opleiding Food Operator niveau 3. 

 

  • DD slash MM slash JJJJ
  • *Vul je telefoonnummer alleen in als je liever gebeld wilt worden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.