Opleiding Food Operator

‘(Vakbekwaam) Medewerker voeding & techniek’

BBL & BOL | MBO Niveau 2/3

Deze opleiding volg je bij: Aeres mbo

Vind je het interessant om te zien hoe je favoriete food wordt gemaakt? Houd je je hoofd koel en steek je graag je handen uit de mouwen? Onze opleiding Food Operator stoomt je klaar tot expert in productie en het onderhoud van machines.

Opleiding Food Operator

‘(Vakbekwaam) Medewerker voeding & techniek’

BBL & BOL | MBO Niveau 2/3

Vind je het interessant om te zien hoe je favoriete food wordt gemaakt? Houd je je hoofd koel en steek je graag je handen uit de mouwen? Onze opleiding Food Operator stoomt je klaar tot expert in productie en het onderhoud van machines.

In samenwerking met Aeres mbo biedt Food Academy Nijkerk de opleiding Food Operator aan. De lessen vinden plaats in ons klaslokaal bij Aeres mbo Nijkerk of bij een van onze lidbedrijven.

Wat ga je leren? 
Als student Food Operator leer je van alles over de wereld van food. Vanaf het begin bij de boer tot het eindproduct in de winkel óf op je bord. Ook hebben we het met elkaar over de toekomst van ons voedsel, duurzaamheid en innovatie.

Wat kun je worden?
Wanneer je de opleiding hebt afgerond, kun je aan het werk in de food- of foodgerelateerde sector. Er zijn een hoop leuke banen te vinden in de food. Met een diploma op zak kun je aan de slag als industrieel bakker, food operator, assistent-productontwikkelaar, laborant en veel meer!

Opleidingsvormen

We bieden de opleiding aan in twee varianten, zowel de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) als de Beroeps Opleidende Leerweg (BOL) variant.

BBL-opleiding (niveau 2/3)  Medewerker voeding & technologie én Vakbekwaam medewerker voeding & technologie
Duur: 2 jaar

De BBL-opleiding focust zich op ‘Werken en Leren’. Je werkt 3 of 4 dagen en hebt 1 lesdag per week. Per leerjaar zijn er ongeveer 30 lesdagen. Tijdens werkdagen kun je aan leerwerkopdrachten werken, waarvoor je hulp vraagt aan je praktijkopleider. Dit is iemand die getraind is om jou zo goed mogelijk te begeleiden tijdens de werkdagen en je leerwerkopdrachten beoordeeld.

BOL-opleiding (niveau 2/3) Medewerker voeding & technologie én Vakbekwaam medewerker voeding & technologie
Duur: 3 jaar

De BOL-opleiding focust zich op ‘Stage en Leren’. Je gaat 2 dagen in de week naar school en loopt 3 dagen per week stage. Tijdens het leerjaar loop je stage bij verschillende bedrijven om te kijken wat het beste bij je past.

Vakken en keuzedelen

Naast de gewone vakken, zoals Nederlands, rekenen, loopbaan & burgerschap en beroepspraktijk vorming (BPV), bieden we verschillende vakken die je klaarstomen tot een échte food professional. Zo ga je aan de slag met voedselkwaliteit en -veiligheid, informatie uitwisseling, de (voor)bereiding van producten, planning, toezicht én begeleiding van je collega’s op de werkvloer. Hiernaast kun je ook kiezen uit verschillende keuzedelen, zoals: duurzaamheid, productietechniek, en verpakken van food.

Ik krijg een dag vrij om mijn opleiding te doen. Als ik op woensdag in de les opdrachten kan maken, doe ik dat ook meteen.

Praktijkopdrachten mag ik tijdens werktijd doen. We moesten een grafiek maken van de gewogen soesjes. Het is prettig dat collega’s ervoor open staan om me te helpen.

Kelshey Duijst (22)

Student, BBL-Opleiding Food Operator

Wat maakt ons bijzonder

1

Praktijkgericht

Opleiding en onderwijs ‘op de werkvloer’
2

Traineeship

Meerdere bedrijven ervaren tijdens de opleiding
3

Keuze

Mogelijkheid om tijdens de opleiding te switchen
4

Betrokken

Vanuit het bedrijfsleven echte aandacht voor jouw loopbaan
5

Samenwerking

Samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven en onderwijs
6

Let’s meet!

Ontmoet op 1 locatie in Nijkerk
1

Praktijkgericht

Opleiding en onderwijs ‘op de werkvloer’
4

Betrokken

Vanuit het bedrijfsleven echte aandacht voor jouw loopbaan
2

Traineeship

Meerdere bedrijven ervaren tijdens de opleiding
5

Samenwerking

Samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven en onderwijs
3

Keuze

Mogelijkheid om tijdens de opleiding te switchen
6

Let’s meet!

Ontmoet op 1 locatie in Nijkerk

Realisatie: Accent | © 2020 - Food Academy Nijkerk