Kennismaken met: Navobi

Onlangs is kalvermelkproducent Navobi uit Ermelo lid geworden van de FAN, hier zijn we trots op! Ter ere van Navobi’s kersverse FAN-lidmaatschap, stelden we HR-Manager Roelinda Noorderink een aantal vragen. Over: Navobi zelf, de deelname aan FAN en de verwachtingen van het bedrijf.

Over Navobi
Navobi produceert kalvermelkpoeder in zakken en bulkverpakkingen. Op haar moderne productielocatie in Staverden (Gemeente Ermelo) vindt volledige tracking en tracing plaats: van grondstof naar eindproduct. Dit is mogelijk omdat alle grondstoffen die voor de productie van kalvermelk worden gebruikt, worden bemonsterd en gecontroleerd. Navobi beschikt over een goed uitgerust laboratorium, waar de grondstoffen worden onderzocht en na goedkeuring vrijgegeven worden voor productie. Op deze manier realiseert de organisatie een kwalitatief goed, veilig én betrouwbaar product. Navobi is een zelfstandig werkend onderdeel binnen de VanDrie Group.

Waarom is Navobi aangehaakt bij de Food Academy Nijkerk?
“Wij ondersteunen graag de initiatieven die FAN neemt om jongeren kennis te laten maken met de Food sector en hen te laten zien welke mogelijkheden er zijn binnen onze sector op gebied van (technische) werkzaamheden en innovatie.”

Wat hopen jullie, in samenwerking met de andere FAN-leden te bereiken?
“Wij hopen door gezamenlijk op te trekken met andere FAN-leden een steentje bij te kunnen dragen, zodat jongeren enthousiast worden om binnen onze sector te komen werken en bereid zijn een opleiding te volgen om zich vervolgens verder te ontwikkelen.”

Wat is jullie tot nu toe opgevallen aan de Food Academy Nijkerk?
“De BBL-opleiding is aangepast aan de wensen van de productieorganisaties. Dit betekent dat leerlingen niet wekelijks 1 of 2 dagen, maar 6-wekelijks één week lang naar school gaan. Hierdoor is het werken binnen een bepaald rooster en het leren uitstekend te combineren. Ook de samenwerking met partners binnen het onderwijs biedt voordelen, de opleiding is praktijkgericht en sluit inhoudelijk aan bij de vraag vanuit de bedrijven.”

Wil je meer weten over Navobi?
Neem een kijkje op hun website: https://www.navobi.nl/