Kennismaken met: De Korrel Beheer

Onlangs is De Korrel Beheer lid geworden van de FAN, daar zijn wij trots op! Ter ere van hun FAN-lidmaatschap, stelden wij operationeel directeur en co-owner Bjorn Dokter een aantal vragen.
Over De Korrel Beheer zelf, de deelname aan FAN en de verwachtingen van de organisatie. 

Over De Korrel Beheer
De Korrel Beheer is de holding, waarin ECS Paneermeel Industrie en MasterMix zijn verenigd.
De organisatie hecht veel waarde aan zijn eigen productie. Cornflakes en Panko zijn één van de weinige handelsproducten. De onderneming groeit volledig autonoom. De bedrijfsfilosofie luidt dan ook als volgt: “Op eigen kracht en in nauwe samenwerking met onze klanten succesvol opereren in binnen- én buitenland.”

Op de productielocatie in Terschuur, gelegen in de Gemeente Barneveld, vind je alleen nog het kantoor en de mengerij voor kruiden en specerijen. Inmiddels zijn de kookruimte en proefkeuken verhuisd naar de nieuwe locatie op de Landweer (naast de paneermeelfabriek). Voor het einde van het jaar is de stellingbouw afgerond, wat plek biedt voor maar liefst +- 7.500 palletplekken. 

Hier wordt MasterMix (mengerij) voor een groot deel gevestigd. Op termijn zal het kantoor vanuit Terschuur ook verhuizen naar de nieuwe locatie. De fabriek in Terschuur zal operationeel blijven en verder worden geautomatiseerd. 

Daarnaast zet de organisatie stappen om de capaciteit van hun paneermeelfabriek uit te breiden, een duidelijk teken dat ze goed voorbereid zijn op de toekomst en vastbesloten zijn om hun groei voort te zetten met de daarbij horende trends en ontwikkelingen omtrent MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen).

Waarom is De Korrel Beheer aangehaakt bij de Food Academy Nijkerk?
Wij sluiten perfect aan op de visie van de FAN. Wij kennen de lokale bedrijven die aangesloten zijn bij de FAN en daar passen wij goed bij! Als groeiende organisatie krijgen wij steeds meer te maken met vraagstukken op het gebied van duurzaamheid en het opleiden van personeel. Door het brede aanbod van de FAN kunnen wij hieraan bijdragen en uiteraard ook meeprofiteren.” 

Wat hopen jullie, in samenwerking met de andere FAN-leden te bereiken?
“Wij hopen op contact met andere aangesloten bedrijven om onderling kennis te kunnen delen en van waarde te kunnen zijn voor elkaar als ondernemers”. 

Wat is jullie tot nu toe opgevallen aan de Food Academy Nijkerk?
Het valt ons op dat de FAN over een groot netwerk beschikt en een breed educatie aanbod heeft.
Dit zorgt ervoor dat de FAN (in samenwerking met de betrokken partijen) de regionale Foodsector naar een hoger niveau tilt!”

Wil je meer weten over De Korrel Beheer?
Neem dan een kijkje op hun website: www.dekorrelbeheer.nl