Regio Foodvalley Business Driven Campus voor food en innovatie in Nijkerk

Samen met onze partners uit het bedrijfsleven, onderwijs en de overheid zijn we al geruime tijd bezig met het uitwerken van ons idee voor een Regio Foodvalley Business Driven Campus in Nijkerk.

Maar wat is een Regio Foodvalley Business Driven Campus nou precies? En waarom zou je hieraan meedoen? In dit artikel leggen we het je uit!

Leren = innoveren = slimmer produceren

Innovatie vindt overal om ons heen plaats. Kijk naar de auto’s en telefoons van vroeger en nu: een wereld van verschil! Toch ziet het klaslokaal van vroeger en nu er zo goed als hetzelfde uit. Maar dat wil niet zeggen dat leren niet is geïnnoveerd; leren gebeurt steeds meer buiten het klaslokaal en op de werkvloer! Wij noemen het ook wel: leren = innoveren = slimmer produceren.

Regio Foodvalley Business Driven Campus

Binnen de FAN willen we innoveren, willen we dat klaslokaal er anders uit laten zien. Sinds de oprichting van de FAN geven we les in ons lokaal in Nijkerk. Het afgelopen jaar heeft de werkgroep Locatie zich bezig gehouden met het ontwikkelen van een nieuw plan voor onze leslocatie: de Regio Foodvalley Business Driven Campus. Deze ontwikkeling maakt ook deel uit van ons plan in de Regio Deal Foodvalley.

De Regio Foodvalley Business Driven Campus is een fysieke plek waar onderwijs, onderzoek en ondernemers samen komen om te innoveren. Het is een ontmoetingsplek waar genetwerkt wordt, we onderling kennis delen en we gezamenlijk de food sector promoten. Er is ruimte voor studenten om food bedrijven te leren kennen, praktijkervaring op te doen en samen creatieve oplossingen te vinden op praktische vraagstukken.

Faciliteiten en mogelijkheden

Qua uiterlijk is de Business Driven Campus een gebouw met veel glas en een open uitstraling. Partners en bedrijven spelen een essentiële rol in de verdere inrichting van het gebouw, aangezien het een gezamenlijke voorziening is. Ieder bedrijf heeft hier andere wensen en behoeften in. Denk aan kantoorruimtes, opslag- en koelfaciliteiten, maar ook testruimtes voor productontwikkeling en machines.

Momenteel zijn we aan het onderzoeken wat de wensen en behoeften zijn van onze leden en andere geïnteresseerden.  Ook onderzoeken we de samenwerkingsmogelijkheden op het gebied van (algemene) trainingen zoals BHV cursussen, voedselveiligheid en hygiëne.

Hierna gaan we over naar een visueel ontwerp en verdere uitwerking van een businessplan. 


Wil je een rol spelen in de Regio Foodvalley Business Driven Campus? Of wil je meer informatie over dit project? We praten je graag bij!

Voor meer informatie kun je ook bellen naar Gert-Jan Koetsier op 06 25 34 17 36.

 

Sfeerimpressie Regio Foodvalley Business Driven Campus