Een kijkje nemen bij: Hazeleger Kaas


Hazeleger Kaas is een informeel familiebedrijf gevestigd op het bedrijventerrein Harselaar in Barneveld. Iedere dag verpakken we duizenden kilo’s kaas.

De kaas komt vanaf de kaasfabrikanten bij Hazeleger Kaas binnen, worden indien nodig ontkorst en dan kan het verpakkingsproces beginnen. Moet de kaas in een stuk of in plakken gesneden, hoeveel plakken moeten er in een verpakking, wat mag het stuk wegen, is de verpakking bedrukt of blanco, hoeveel verpakkingen gaan er in een doos en hoeveel dozen op een pallet?

‘Iedere productielijn heeft zijn eigen order- en specificatieprogramma waar alle klanteisen in vastliggen. Bij elke order die opgestart wordt moet alles goed ingesteld en gecontroleerd worden. Dit vraagt nauwgezetheid van onze mensen. De operator draagt zorg voor het afstellen van de machines.’

Tijdens de oprichtingsfase van FAN zijn we benaderd met de vraag of we als bedrijf mee willen doen. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers ontwikkelen en worden opgeleid. Marco van Middendorp is de eerste collega die zich heeft opgegeven voor de opleiding (zie foto). Tot nu toe verloopt dit erg goed. Marco: ‘De lessen zijn leerzaam en vooral de lessen op locatie van andere bedrijven. Je krijgt een indruk hoe het werkt bij andere bedrijven, je ziet andere technieken, machines en procedures in de praktijk en blijft het niet enkel theorie’. Bij de start van de tweede BBL klas, sluiten er weer nieuwe collega’s aan. 

We zijn positief over FAN en brengen dit onder de aandacht bij de werving van nieuwe medewerkers. We geven de mooie kanten van het werken in de foodindustrie graag mee aan anderen. We hopen ook dat de FAN meer jongere weet te bereiken zodat deze enthousiast gemaakt worden en voor een carrière in de food kiezen.

Wim van Rijn, namens Hazeleger Kaas