CU-Statenleden op bezoek bij de FAN

Op woensdag 26 januari brachten CU statenleden Dirk Vreugdenhil en Freek Rebel brachten een bezoek aan de Food Academy Nijkerk (FAN). Door de corona maatregelen vond de bijeenkomst hybride plaats, zodat ook de overige fractieleden te zien kregen hoe FAN werkt aan een toekomstbestendige foodsector. Tijdens het bezoek werd de gemeente Nijkerk vertegenwoordigd door raadslid Jaco van Putten, wethouder Harke Dijksterhuis en beleidsadviseur Marianne Klein.

Na een hartelijk welkom door wethouder Dijksterhuis en onder het genot van een kopje koffie vertelde manager Gert-Jan Koetsier over onze visie en toekomstplannen: “FAN is de verbindende factor tussen de foodsector en de food gerelateerde MBO-opleidingen. Je kunt ons zien als een soort makelaar”.

De afgelopen twee jaar is er veel bereikt met de FAN en er zijn grote plannen voor de toekomst. Dit maakte indruk op de (online) bezoekers: “Wat mooi om te zien dat op de FAN de relatie tussen bedrijven en onderwijs samenkomt en dat op deze manier al het potentieel wat erin zit er dubbel en dwars uitkomt.”, zei Statenlid Wouter Kamp, via de online omgeving na afloop van de bijeenkomst. Ook Statenlid Dirk Vreugdenhil was enthousiast: “Ook mooi om te zien hoe bedrijven en onderwijs samen een perspectief op werk en huisvesting geven aan arbeidsmigranten.”

Naast het bezoek aan de FAN locatie werd er met wethouder Harke Dijksterhuis ook een bezoek gebracht aan de Tiny Houses in Nijkerk. De wethouder vertelde dat er plannen liggen om nog meer Tiny Houses te realiseren waar ook studenten van de FAN voor in aanmerking komen. Statenlid Freek Rebel reageerde hier enthousiast op: “Naast goed werk is goed wonen een belangrijke voorwaarde om maatschappelijk mee te kunnen doen. Voor het toekomstperspectief is het daarom mooi om ook te kunnen aanbieden dat er naast werk ook huisvesting is.”

 

 

Benieuwd hoe de aanwezigen het bezoek ervaren hebben? Bekijk bovenstaande video!

Gemaakt door: CU Gelderland