Bedrijven

Food Academy Nijkerk is hét opleidingscentrum voor food professionals. We bieden kwalitatief goede opleidingen, samengesteld door bedrijfsleven én onderwijs. Zo ontwikkelen onze studenten zich tot mbo-gecertificeerde medewerkers die weten wat er speelt op de werkvloer en optimaal inzetbaar zijn binnen uw organisatie, nu én in de toekomst.

Al onze opleidingen hebben een praktische inslag, studenten besteden veel tijd op de werkvloer. Zo halen we het beste in medewerkers naar boven en geven we hen de juist handvatten om zichzelf verder te ontwikkelen. Op deze manier werken we samen met werkgevers én werknemers aan een gezonde en sterke foodsector.

Ik ben bij de FAN aangehaakt omdat ik zag dat er een mbo-opleiding voor procesoperator in de regio aangeboden zou worden. Die misten wij, waardoor jongeren te ver moesten reizen. Scholieren kunnen nu vier dagen per week bij ons komen werken en we bieden daarnaast een opleiding waarbij je in 2 jaar mbo niveau 3 kunt halen. Een personeelslid heeft veel meer aan zo’n eindcertificaat dan aan een interne opleiding. Met dit diploma kun je toekomst bieden aan je mensen in de foodsector.

Wim van Rijn

Directeur, Hazeleger Kaas

Onze bedrijfsopleidingen (BBL-trajecten)

Onze bedrijfsopleidingen zijn tweejarige mbo-trajecten waarbij medewerkers opgeleid worden tot food operator (niveau 2/3) of medewerker technische dienst (niveau 4).

Het opleidingstraject is een combinatie van werken en leren (BBL). Een dag in de week krijgen studenten les op de FAN locatie (of bij een van onze aangesloten bedrijven). Tijdens deze lesdag worden theorie en praktijk gecombineerd. Door de wisselende leslocaties krijgen studenten de mogelijkheid om te ervaren hoe er bij andere food- en foodgerelateerde bedrijven wordt gewerkt. Per schooljaar heeft de medewerker 210 docent-begeleide uren. Op de overige werkdagen gaat de medewerker aan de slag op haar / zijn gewoonlijke werkplek. Met behulp van een praktijkbegeleider op de werklocatie krijgt de medewerker de gelegenheid om zich verder te ontwikkelen.

Tijdens de opleiding maken studenten en docenten gebruik van een digitale leeromgeving. Hierin wordt de voortgang van het traject bijgehouden en gemonitord. Het opleidingstraject is flexibel in te richten, passend bij de behoeften en het niveau van uw medewerker. In overleg met de docent en praktijkbegeleider wordt gekeken naar wat er het beste werkt voor de student.

AMN-test

Voor dat de medewerker kan beginnen met het opleidingstraject, moet hij / zij een AMN-test afnemen. Deze test geeft inzicht in de reken- en taalvaardigheid zowel als de motivatie van de medewerker. De AMN-test is een vertrekpunt voor het opleidings- en begeleidingstraject van onze studenten.

Bedrijven kiezen voor de FAN omdat…

1

Diploma

Een gecertificeerde mbo-opleiding

2

Digitale leeromgeving

Flexibel en modern onderwijs

3

Incompany

Lessen vinden plaats op bedrijfslocaties

4

Kosten

Aantrekkelijke subsidieregeling voor de opleidingskosten

5

Personeel

Gemotiveerd en betrokken personeel

6

Praktijkgericht

Opleiding en onderwijs ‘op de werkvloer’

1

Diploma

Een gecertificeerde mbo-opleiding

4

Kosten

Aantrekkelijke subsidieregeling voor de opleidingskosten

2

Digitale leeromgeving

Flexibel en modern onderwijs

5

Personeel

Gemotiveerd en betrokken personeel

3

Incompany

Lessen vinden plaats op bedrijfslocaties

6

Let’s meet!

Opleiding en onderwijs ‘op de werkvloer’