Aeres MBO Ede en FAN digitaal om tafel met jongeren over carrière in de foodsector

Op 12 en 13 februari vonden de open dagen van Aeres MBO Ede plaats. Tijdens deze dagen werd er in het bijzonder aandacht besteed aan de MBO food opleidingen. Toekomstige studenten kregen de gelegenheid om online workshops te volgen, te chatten met studenten en docenten én tijdens livesessies vragen te stellen aan werknemers uit het bedrijfsleven. Als samenwerkingspartner van Aeres (V)MBO en aanbieder van MBO Food opleidingen in Nijkerk en omgeving mocht Food Academy Nijkerk hier natuurlijk niet ontbreken.

Food Livesessies
Op beide dagen werden er food livesessies georganiseerd: Ronde tafel gesprekken waar werknemers en (oud-) studenten, jongeren alles vertelden over het toekomstperspectief binnen de foodsector, de verschillende functies én werkzaamheden. Hier werd de FAN vertegenwoordigd door medewerkers van Arla Foods, Hazeleger Kaas en Van Diermen Masterbakers.

Tijdens de half uur durende livesessies, waren toekomstige studenten in de gelegenheid om vragen te stellen aan bedrijfsleven en onderwijs via een livechat. Dit leverde een waardevolle dialoog op: ‘Door middel van de livesessies hebben jongeren een inkijkje kunnen krijgen in de verschillende processen in de levensmiddelensector. Zo kunnen ze hun keuze voor een opleiding beter onderbouwen. Hierdoor beginnen de studenten niet alleen aan de opleiding voor een diploma, maar ook met een duidelijk beeld van het toekomstperspectief.’ aldus Henk Fieret (Hazeleger Kaas).

Een onderwerp dat nadrukkelijk aan bod kwam, is de veelzijdigheid van de levensmiddelenindustrie. De verschillende facetten van de sector maakt haar een geschikte werkgever voor jongeren met allerlei verschillende disciplines. Dit wordt ondersteund door Harry Dijkhof (Van Diermen Masterbakers): ‘Het werken in de foodsector is divers: van operator tot QA (kwaliteitsdienst), het maken van ingrediëntendeclaraties tot het maken én ontwikkelen van nieuwe recepten.’

Zowel Aeres MBO Ede als Food Academy Nijkerk kijken terug op geslaagde open dagen. We hopen dat het enthousiasme van de aanwezige bedrijven en onderwijsprofessionals aanstekelijk heeft gewerkt op de jongeren die vanuit huis deel hebben genomen!

Je kunt de livesessies terugkijken via onderstaande linkjes:
Livesessie 12 februari 2021
Livesessie 13 februari 2021